COVID19 / Voorzorgsmaatregelen

Documentnr. Prior Update Locatie
CVID19/0313 Urgent Alle centra
Betreft: voorzorgsmaatregelen COVID19/Coronavirus Beste cliënt Gezien de recente ontwikkelingen omtrent het COVID-19/Coronavirus vragen wij als coördinator in geestelijke gezondheidszorg om volgende maatregelen in acht te nemen om de verspreiding van seizoensgebonden griepvirussen, coronavirussen of andere virussen te voorkomen:
 • Geen handdruk bij begroeting of afscheid van medewerker/cliënten
 • Verplichte desinfectie handen bij aankomst en vertrek
 • Was thuis uw handen regelmatig
 • Bedek uw mond en neus bij het hoesten en niezen
 • Vermijd nauw contact met personen met symptomen van luchtwegaandoeningen (bijv. Hoesten, niezen, keelpijn)
 • Blijf thuis indien u zich ziek voelt en raadpleeg uw huisarts telefonisch
Alle therapeuten van Ringoir & Associates blijven tot nader order hun cliënten opvolgen. PRAKTIJK DRONGEN: Consultaties die reeds ingepland staan, worden omgezet naar een video consultatie. Onze medewerkers contacteren u hiervoor persoonlijk. Toch zelf nog vragen? Bel ons op 09/298 01 97 (ma-vr, 09h30 – 18h30) PRAKTIJK ST-NIKLAAS: Consultaties die reeds ingepland staan, worden omgezet naar een video consultatie.. Onze medewerkers contacteren u hiervoor persoonlijk. Bel ons op 09/298 01 97 (ma-vr, 09h30 – 18h30) GROEPSPRAKTIJK KLEINE PEPERSTRAAT, WAASLAND: Behandelaars beslissen zelf hoe zij hun cliënten behandelen. Op dit moment blijven face-to-face gesprekken doorgaan, mits respect en aandacht voor hygiëne. Contacteer uw behandelaar voor meer informatie op het nummer 03/361 46 63 Verwittig steeds telefonisch bij annulatie wegens ziekte of verplaatsing op 09/298 01 97(privépraktijk Ringoir) of 03/361 46 63(Groepspraktijk Ringoir). Voor een kosteloze annulatie dient u een geldig doktersattest voor te leggen. INSTRUCTIES VOOR MEDEWERKERS:  Enkele tips om besmetting te voorkomen:
 • Geef je cliënt in deze periode geen hand en houd voldoende afstand. Leg tegen je cliënten eventueel op voorhand uit dat je nu wat verder weg zit om jullie beiden te beschermen.
 • Zet ontsmettingsgel in je wachtzaal en therapieruimte.
 • Reinig je drinkglazen voor en na de sessie heel grondig.
 • Desinfecteer voor en na elke sessie de deurklinken (van je therapieruimte, het toilet, de wachtzaal, enz.).
 • Werk je met didactisch materiaal? Reinig dit dan zo vaak mogelijk of gebruik het in corona-tijden minder.
 • Open waar mogelijk zelf de deuren voor je cliënt.
 • Raad je cliënten indien mogelijk af om met cash geld te betalen.
Informeer bij het secretariaat naar de mogelijkheden voor online consultaties via videoconferentie. Bedankt voor uw begrip. Met vriendelijke groeten Michael L. Ringoir – Algemene Directie Namens het voltallige team van Ringoir & Associates Karen – Talia – Anneleen – Hanne – Jellen – Chanda – Jelke – Ann